UNDERHÅLLSANSVAR
Ett modernt The Easy Life Concept nära naturen I hjärtat av Bergdalen ligger Vyn – 43 lägenheter med generösa balkonger i ett högt, soligt läge och fantastisk utsikt över Borås. Ett inbjudande boende som passar små och stora familjer såväl som dig säljer villan för att slippa gräsklippningen. Här får du villaområdeskänsla och ett bekvämt enkelt boende som ger dig tid över till livet. De välplanerade lägenheterna med mycket ljus och rymd är fördelade på två hus och boendet varierar mellan två, tre och fyra rum och kök.
VEM ANSVARAR FÖR VAD I LÄGENHETEN?

Här följer en lista över ansvarsfördelningen mellan bostadsrättsföreningen och den enskilde medlemmen för olika byggdelar enligt en tolkning av sjunde kapitlet i bostadsrättslagen (1991:614). Undrar du över något så kontakta någon i styrelsen. Observera att listan inte alltid motsvarar Vyn s standard eller tillval samt att utrustning och material kan variera mellan olika lägenheter.

Ladda ner lista »

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Fastighetsbildningen för Vyn avser de allmänna utrymmena som entréer, trapphus och hiss. De allmänna ytorna har alla boende ett gemensamt ansvar för. Boende har även gemensamt ansvar för alla allmänna ytor. Samfälligheten avser garageplanen och utvändig mark.

Eftersom trappor, gångar och hissar också fungerar som utrymningsvägar vid en nödsituation är det viktigt att de hålls fria och att personliga ägodelar som pulkor, barnvagnar och andra skrymmande föremål ställs någon annanstans. Det underlättar också för dem som sköter städningen. Av samma orsaker får heller inga entrémattor ligga utanför ytterdörrarna.

SPA/LOUNGE

Till Brf Vyn finns det en spaavdelning/lounge placerat i hus B. Här finns det en bastu, wc, duschavdelning, en lounge med sittplatser och pentry. Detta är ett gemensamt utrymme och kan endast bokas av medlemmar i föreningen Brf Vyn.

För att boka loungen använder ni er av appen Agendo, där ni bokar upp en tid. Agendo är sammankopplat med appen Parakey som möjliggör att ni kan öppna loungen med Parakey, endast er bokade tid i agendo (tidsplaneraren).

Efter användandet av loungen skall rummet återställas till det bruk som det var innan ni kom dit, dvs. ni skall städa rent loungen. Är inte loungen städad när ni kommer dit, vänligen meddela detta till styrelsen. Under trivselregler framgår hur trivseln skall skötas i utrymmet.

PARKERINGSPLATSER

P-platser finns tillgängligt på två plan i garaget. 32 platser finns i garaget, varav 5 stycken med laddplats och 2 HCP parkeringar. Parkeringarna har färdelats ut vid inflyttning och för att ställa sig i kö för dessa hör ni av er till FR Fastighetsservice, som är er ekonomiska förvaltare. P-platserna administreras av Kiden samfällighetsförening.

För att öppna garageporten använder ni er av appen Parakey, på detta sätt behöver ni inte gå ut från bilen eller veva ner rutan. Ni använder appen för att öppna upp porten.

TEKNIK - Parakey

Hämta Parakey-appen

Behöver du hjälp att komma igång? Klicka här »

Är du ny i bostadsrättföreningen? Anmäl din mailadress till fastighetsförvaltare, så får du en nyckel digitalt till appen.

TEKNIK - Agendo

Hämta Agendo-appen

För mer information om appen se agendoapp.com